Blogger Templates

Tuesday, 7 January 2014

Hai & Bye

 Hai 2014 dan Bye untuk 2013. Banyak kenangan dalam tahun 2013 tapi benda yang tak dapat aku lupakan terpaksa tinggalkan kawan-kawan aku di Kota Damansara. Wanda seorang yang susah nak tunjukkan kasih sayang pada kawan-kawan. Pakwe? sama la kot. Kena tanya diorang la. Ngee :D. Tapi dalam hati ini memang sayang semua kawan-kawan terumatanya LINDA & KAK YANA. I love both of you to the moon and the back ! Its talk serius beb tsk tssk ;(



Ini Ayuni & Kak Hajar,  rakan sekerja di SDC. Ikhlas Wanda cakap suka share cerita dengan Kak Hajar tak tahu kenapa. HAHA. Kak Hajar ni merupakan kawan sekolej dengan Linda, dia juga sorang yang suka makan sama dengan aku !





Ini la Linda anak Hazmi, merupakan kawan serumah, sekerja & semualah HAHA. Pergi kerja sama-sama, hang out sama walaupon budak ni susah sikit nak keluar bila dia dah keluar asyik main handset. Itu tak boleh nak ubah dah kakak aku seorang ini. Kami berdua suka bergaduh tapi takde lah bergaduh macam orang takde sivik, sindir menyindir, kutuk megutuk.




 Jeng jeng jeng inilah Kak Yana, kesayagan jugak ni. Kami boleh kongsi cerita dalam novel, cerita artis cakap je kami berdua semua tahu (kami berdua kaki gosip ) dan anak kelahiran Terengganu ni suka shopping. Wanda hormat Kak Yana sebab dia dalam berkawan pon seorang yang tegas.




Ini rakan sebilik Wanda di KD, memang susah nak jumpa orang busy ni. Kita dah tidor dia baru balik, kita nak pergi kerja dia tengah tidor. fuhhh . Kakti ni memang seorang suka bekerja dan dia seorang yang suka berusaha sampai dia dapat ape yang dia inginkan tak sama dengan orang lain yang suka omong kosong sahaja ;P





Anak kelahiran Perak ini adalah Awien, seorang yang manja suka merengek & bla bla bla. Dia ni pro pasal KL, nak pergi mana-mana boleh la tanya peta bercakap ni . HAHA




Short Vacation to Melaka

Assalamualaikum semua...

Kali ini Wanda nak share short vacation melibatkan ahli keluarga & Wanda di Melaka. Sebenarnya Wanda takde plan nak pergi Melaka sebab tak tahu ape yang best di sana (dalam hati nak pergi Langkawi).

Wanda bertolak dari Kuala Lumpur selepas bekerja dan perjalanan ke sana mengambil masa dalam 2 jam sahaja. dekat bukan ? lain kali boleh pergi lagi . Ngeee :D

Sampai sahaja di sana, Abah berhenti beli satay sebab Wanda tak sempat dinner lagi then terus balik ke hotel. Kali ini Abah sewa hotel CENTRE POINT, indah rupa dari khabar itulah yang boleh Wanda share dengankorang pasal hotel ini. Wanda boleh bagi 4/10 untuk hotel tu c0z Wanda malas nak cerita satu persatu pasal hotel tu maybe hotel tu baru buka so management tak berapa betul lagi kot.

Esoknya kami pergi cari homestay, petang baru jumpa uolls ! Tapi memang puas hati sewa sana coz ada 3 bilik 2 toilet, ruang tamu ada 2 dan ruang dapur sangat luas! Terasa macam memang tinggal di kampung sambil becuti ( faham tak cane tu?)

Malam tu kami habiskan masa di MELAKA RIVER CRUISE. Tiket RM10 seorang untuk dewasa dan kanak-kanak RM5. Kami bernasib baik dapat naik cruise yang perkerja perempuan  bawa sebab dia bawa slow sangat dan kami boleh lepak sambil tengok bagunan bersejarah dan cruise tu automatik pasang radio yang menceritakan pasal bangunan bersejarah yang ada di bahagian kanan dan kiri kita.























Keesokkan harinya kami ke Bandar Hilir jadi sempat la kami snap & berselfie di sana. Selepas makan tengah hari kami pusing dalam bangunan merah tu beli cenderamata sikit untuk kawan-kawan dan ahli saudara di kampung. Harap maaf picture yang Wanda view tak cantik mybe something wrong with my baby Nikon tu yang jadi effect bergaris ! sob sob sob T_T

Inilah homestay yang Wanda ceritakan. memang best sangat2.ramai yang datang Melaka sewa sini sebab harga yang berpatutan. RM150 satu hari taw











Selepas tu kami ke Melaka Wonderland. ape yang boleh dikatakan best A FAMOSA WATERPARK dari MELAKA WONDERLAND tapi tak salah korang pergi. HAHA. Melaka Wonderland ni still under construction maybe sebab ni la jadi tak best sikit.